Echipa Club Crap Corbu CCC reprezinta Romania la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap - editia 19 de pe Lacul DESEDA- Ungaria- 20-23 septembrie 2017.
Sa le uram : FIR INTINS !
Intonarea imnului national.
Club Crap Corbu CCC a castigat Campionatul de Pescuit la Crap al AGVPS din Romania 2017 pe loturi si la individual (echipa formata din Nicolae Dinescu si Claudiu Lukacs).
De asemenea echipa formata din Felix Roman si Iohann Kraus s-a clasat pe treapta a treia a podiumului la individual.
Felicitari campionilor nationali Stefan Fasie, Adrian Anton, Iohann Krauss, Felix Roman, Nicolae Dinescu, Claudiu Lukacs, Bogdan Munteanu, Liviu Stanciu, Mirel Steflea !
Fire intinse la Campionatul Mondial care se va desfasura Ungaria in perioada 20 -23 septembrie 2017 !
Despre Noi
Pentru cei care nu au vizitat inca lacul Corbu din Constanta, dorim sa facem o scurta prezentare atat a fermei piscicole cat si a facilitatilor competitionale pe care le-am dezvoltat aici, pentru sustinerea pescuitului recreativ/sportiv la nivel national si international.
Ne mandrim in mod special cu reusita noastra din 2012 si anume gazduirea Campionatului Mondial de Pescuit la Crap 2012, desfasurat pentru prima data in Romania. Rasplata a fost pe masura emotiilor, echipa Romaniei reusind sa invinga mari nume ale pescuitului mondial devenind astfel, pentru prima oara, campioana mondiala atat pe natiuni cat si la individual.
Istoria recenta a acestor realizari este destul de bine cunoscuta printre impatimitii pescuitului la crap dar nu vrem sa pierdem ocazia de a atrage noi pescari. Lacul Corbu este la o aruncatura de bat de plaje si mare, de statiunea Mamaia, de Constanta … de tot litoralul de altfel. Accesul este foarte facil, mai ales de cand s-a finalizat Autostrada Soarelui si tronsonul Bucuresti – Constanta poate fi parcurs in cca. 2 ore.
Cateva cuvinte despre ferma piscicola Corbu
Lacul Corbu face parte din salba de lacuri situate pe litoralul Marii Negre, are o lungime de 4,5 km de la S la N, avand forma de para, cu gatul pe directia nord. Este situat la o distanta de cca. 8 km fata de Mamaia, in perimetrul sitului NATURA 2000 „ROSPA0060 Lacurile Tasaul – Corbu”.
Inainte de amenajare, constituia albia minora a Vaii Corbu, intinsa pe o lungime de 24 km si era conditionat hidric de aceasta, fiind un bazin de acumulare a apelor dulci care se colectau din bazinul de receptie.
Prima amenajarea din punct de vedere piscicol a lacului Corbu a avut loc in perioada 1980 – 1983, capatand statut de crescatorie. Societatea noastra, S.C. RIG SERVICE S.A. a preluat-o in cursul anului 2006 si de atunci, an de an, a facut investitii uriase pentru a o aduce la nivelul la care se afla azi.
Ferma are o suprafata totala de 450.03 ha si este alcatuita din 3 bazine care insumeaza 448.92 ha luciu de apa. Cel mai mare bazin, pe care s-a amenajat pista internationala de concurs, este EC2 si are 436,70 ha, apoi celelate doua bazine, EC 3 cu 8,27 ha si EC 4 cu 3,95 ha. Fundul lacului Corbu este natural, cu o structura in principal nisipoasa dar si cu pietris si argila.
S.C. RIG SERVICE S.A. detine licenta pentru producerea de peste de consum: ciprinide autohtone si asiatice, morun, nisetru, pastruga, cega, poliodon, somn, salau, stiuca, principalele activitati derulate in ferma fiind:
1. Crestere in regim natural - dirijat a speciilor de peste de consum;
2. Populare cu puiet din productie proprie sau achizitionat de la ferme specializate;
3. Hranire naturala cu suplimente furajere doar in perioadele de crestere (martie – septembrie);
4. Pescuit pentru comercializarea materialului piscicol:
Productia de peste se obtine prin aplicarea tehnologiei de crestere in policultura de ciprinide autohtone cu specii de pesti fitoplanctonofagi si alte specii complementare, conform licentei. Ciclul tehnologic programat la speciile de cultura populate este pentru o perioada de crestere de 3 – 4 ani.
Popularea se face toamna si/sau primavara, in principal cu puiet de vara a II-a si exemplare de dimensiuni mai mari, atat din productia proprie cat si prin achizitii de la ferme specializate.
Linia speciei este una deosebita deoarece reproducatorii sunt sanatosi si foarte vigurosi. Cu puietul obtinut in ferma se populeaza bazinul mare (EC 2) unde mediul sanatos si modul de hranire asigura un gust deosebit al pestilor crescuti in acest lac.
Furajarea in perioadele de crestere se face cu granule obtinute in statia proprie de furaje. Granulele au in compozitie faina de cereale, melasa de zahar, premixuri, drojdie de bere si substante minerale. Furajul folosit poate fi considerat furaj BIO, deoarece nu folosim in compozitie hormoni de crestere sau alte subtante stimulative. De aceea si gustul carnii pestelui de Corbu este excelent in comparatie cu produse similare, crescute intensiv, majoritatea aduse din import.
Pestele cu greutate comerciala este exploatat din punct de vedere tehnologic atat prin comercializare in stare proaspata cat si prin prelucrare in cherhanaua proprie, in conformitate cu cerintele standardului ISO 22000:2005 (acvacultura si activitati de pescuit) emis de Germanischer Lloyd.
Pentru dezvoltarea corespunzatoare a faunei si florei din lacul Corbu se monitorizeaza periodic parametrii fizico-chimici ai apei, atat cu instrumentele din dotare precum si prin analize efectuate de laboratoare autorizate, urmarindu-se permanent incadrarea in limitele de siguranta.
Facilitatile oferite de pista de concurs de la Corbu
In ceea ce priveste facilitatile pentru pescuitul recreativ/sportiv realizate la Corbu, sunt foarte multe de spus. Cei care cunosc bine locul, stiu ca inainte de 2012, acolo unde se intinde astazi pista competitionala nu era nimic amenajat iar accesul era aproape imposibil, toata infrastructura si dotarile fiind realizate in cursul anului 2012, pentru a putea gazdui Campionatul Mondial si a dovedi ca Romania poate fi la inaltime din toate punctele de vedere. Competitiile organizate pe aceasta pista din primavara anului trecut si pana in prezent au dovedit ca aceasta investitie a fost o decizie buna, pista fiind foarte apreciata atat de pescarii romani cat si de cei straini.
Pista de concurs realizata de-a lungul malurilor bazinului mare (EC2) cuprinde 3 sectoare de concurs, A, B si C, cu cate 25 de standuri standardizate, dotate cu casute, fiecare cu 2 paturi, mese (total 75 standuri).
Accesul se poate face cu masina pana la intrarea in stand. Pe caile de acces sunt amplasate casute pentru arbitrii precum si toalete si dusuri ecologice.
Toata zona este imprejmuita cu gard si se asigura paza permanenta. In plus, in timpul competitiilor, la cererea participantilor, se pot asigura si servicii de catering.
Insumand, lacul are peste din belsug, conditiile de concurs sunt la nivel mondial, accesul este facil, plaja la doi pasi …
1 IUNIE